Geofoto dobio veliki posao u Makedoniji

Bez autora
Sep 01 2010

Zagrebačka tvrtka Geofoto, vodeća europska tvrtka s područja geodezije i geoinformatike, u konkurenciji 15 tvrtki dobila je na međunarodnom natječaju ugovor za projekt »Vektorizacija arhive katastarskih planova i izradu digitalnih katastarskih karata za 79 katastarskih općina« za makedonsku agenciju za katastar nekretnina. Projekt će trajati četiri mjeseca, a vrijednost ugovora nije objavljena. U tom će se razdoblju uspostaviti podatkovni servisi, jednostavne 2D i napredne 3D vizualizacije, pretraživanja i mogućnosti unosa korisničkih podataka i dokumenata. Izradit će se 3D modeli za 20 makedonskih gradova, a dio tih podataka bit će dostupan građanima na internetskom portalu koji će se također izraditi. Portal će se temeljiti na najmodernijim tehnologijama na kojima stručnjaci Geofota temelje svoje projekte. Osim uobičajenih funkcionalnosti za pregled svih relevantnih prostornih podataka Makedonije, portal će registriranim korisnicima omogućiti napredne analize te ažuriranje podataka.

Geofoto dobio veliki posao u MakedonijiZagrebačka tvrtka Geofoto, vodeća europska tvrtka s područja geodezije i geoinformatike, u konkurenciji 15 tvrtki dobila je na međunarodnom natječaju ugovor za projekt »Vektorizacija arhive katastarskih planova i izradu digitalnih katastarskih karata za 79 katastarskih općina« za makedonsku agenciju za katastar nekretnina.

Projekt će trajati četiri mjeseca, a vrijednost ugovora nije objavljena. U tom će se razdoblju uspostaviti podatkovni servisi, jednostavne 2D i napredne 3D vizualizacije, pretraživanja i mogućnosti unosa korisničkih podataka i dokumenata.

Izradit će se 3D modeli za 20 makedonskih gradova, a dio tih podataka bit će dostupan građanima na internetskom portalu koji će se također izraditi, objašnjavaju u tvrtki.

Portal će se temeljiti na najmodernijim tehnologijama na kojima stručnjaci Geofota temelje svoje projekte. Osim uobičajenih funkcionalnosti za pregled svih relevantnih prostornih podataka Makedonije, portal će registriranim korisnicima omogućiti napredne analize te ažuriranje podataka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik